Suositut tekstit

Hae tästä blogista

lauantai 30. heinäkuuta 2011

Tomaattikastike ja kesäkurpitsatikkupastaa neljälle



täällä
oli tehty tomaattikastiketta ja viipaloitu kesäkurpitsaa. Sopi meidän perheellekin näin ennen pyöräilylenkkiä ja saunaa siinä eteisen laupiolistojen vahaamisen keskellä. Tuo linkin takaa paljastuva Ani Phyo taitaa olla jonkin sortin guru näissä raaka-asioissa. Se on hienoa, ettei raaka-loittelijan tarvitse pyörää keksiä useampaan otteeseen varsin kun ei ole Michelin-tähtien sukua. Hartaana ohjetta seuraten tulee lämpimänkin ruoan ystävä lähemmäs raakailijan ajatuksia hyvästä ruoasta.

Tomaattikastike ja kesäkurpitsatikkupastaa neljälle

1 1/4 paunaa/567g tomaatteja, paloiteltuna
2 dl tai enemmän, jos tykkää aurinkokuivattuja tomaatteja joko öljyssä tai ilman
1/2 kuppia tuoretta basilikaa
1/4 kuppia oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 taateli, kivi poistettu ja pieneksi paloiteltu
1 valkosipulin kynsi
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
suolaa ja pippuria
4 -5 pientä kesäkurpitsaa (1 3/4 paunaa /800g)


Sekoita blenderissä tuoreet ja kuivatut tomaatit, basilika, öljy, sitruunan mehu, taateli, valkosipuli, timjami ja persilja soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee haluamallasi tekniikalla käyttäen kodinkonemahdollisuuksiasi kesäkurpitsoista tikkuja, noin 5 cm mittaisia, ohuita ja spaghettimaisia.
Tomaattikastike säilyy jääkaapissa 2 vrk.



Pellavaiset mustikkapannukakkuset aamupalaksi

Olen huomaamatta siirtynyt bongailemaan reseptejä ulkomaisilta sivustoilta. Tänä aamuna kuivuriin matkasi nämä pannukakut. Tein tästä ½ taikinan, koska pellavia ei kukaan ollut muistanut hakea lisää.


Lauantai-aamun raa'at pellavamustikkapannukakkuset


1/2 kuppi jauhettuja pellavansiemeniä
1 kuppi kokonaisia pellavansiemeniä
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1/4 kuppi agave-siirappia tai hunajaa
1/2 kuppi vettä
1kuppi mustikoita
1/4 kuppi kookoshiutaleita

päälle kuusenkerkkäsiirappia tai pelkkä ylähuuli

Sekoita kaikki aineet keskenään lusikalla. Annostele leivinpaperin päälle ja sijoita kuivuriin. Kuivaa noin 1 tunti 60 asteessa. Käännä kakkuset ympäri ja kuivaa 40 asteessa reilu ½ tuntia. Kuivurista riippuen voi kuivausaika olla hieman pidempi. Kannattaa käydä ihailemassa näitä muutamaan kertaan kuivauksen aikana. Kuusenkerkkäsiirappi on varsin voimakasmakuinen, eli syytä laitella nuukasti.


perjantai 29. heinäkuuta 2011

Mung-papu, sen idätys ja käyttö, jota ennen hetki naapureille

Liian monta turhaa kuolemaa Norjassa. Miksi nämä nuoret eivät saaneet elää, vaikka heistä jokainen olisi sen ansainnut? Mitä tällainen ihminen ajattelee kun musiikki lakkaa, valot sammutetaan ja ovet sulkeutuvat, tulee hiljaisuus ja jää vain omat ajatukset ja pimeys? Mitä tällainen ihminen ajattelee kun ei enää jaksa uhota, kun kukaan ei näe, ei katso, koska ketään ei ole. Mitä jää viivan alle ja miltä se tunne tuntuu? Ei varmasti hääviltä. 


Suru kulkee mukanamme vielä pitkään. Samainen suru, joka vielä vahvana roikkuu rintapielessä kun uutiset toivat tietoja nuorista kouluammuskelijoista. Miten näitä ei voida estää? Miten nämä voisi estää tapahtumasta? Miten paljon lapsuus vaikuttaa aikuisuuteen ja miten paljon aikuisuutena oman tietoisuuden määrä vaikuttaa siihen mihin soppiin kätensä laittaa? Miten tuota tietoisuutta voisi lisätä tai edes hippusen hankkia omaksi henkiseksi pääomakseen?Mervi Juusola on kirjoittanut kirjan Vahvaksi rakastetut lapset. Otava 2011. En ole lukenut kirjaa, vielä. Tuo kirjan nimi kertoo jo olennaisen ja houkuttaa lukemaan. En muista oliko se tämän kirjan esittelyssä mainittu vai luinko jostakin muualta, että lasta pitää halata aina muutaman kerran enemmän kuin mitä sen kummemmin ajattelematta tulisi halanneeksi. Tuo ajatus päässäni ryhdyn laittamaan aamupalaa, joka päivä. 


Minulla ei ole oikeaoppisia idätysastioita, ei harsoa eikä taida olla edes oikean kokoista kuminauhaa, mutta kaikenlainen idätys onnistuu oikein hyvin ihan pelkällä siivilällä. Idätin Mung-papuja, joita hankin lähimarketista. Huuhtelin papuja muutamaan kertaan ja laitoin kuppin likoamaan yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä huuhtelin pavut pariin kertaan ja laitoin ne siivilään ja tiskikaappiin. Huuhtelin niitä kerran pari päivässä kunnes niissä oli 2-3 cm pituiset hännät. Mung-papu suurenee itäessään, eli siivilää ei kannata aivan täyteen laittaa. Mung-papujen kuoria ei tarvitse irroitella. Säilyvät jääkaapissa viikon, jos ovat tiiviisti astiaan pakattu. Avoimessa astiassa pavut kuivuvat


Toosi iisi Mung-papusapuska

idätettyjä Mung-papuja
laatusuolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä

Aineet sekoitellaan keskenään ja syödään pois happanemasta



perjantai 22. heinäkuuta 2011

Teetä vuorenkilvestä

Vuorenkilven fermentoituneet lehdet paistattelivat mukavan fermentoituneina päivää tuoreiden lehvien alta. Kävin puskan läpi ja poimin muutaman lehden, joita ei metsän tai humuksen ellolliset olleet käsitelleet. Pesin ne tarkasti vedellä, leikkelin saksilla silpuksi ja laitoin kahden kuivurin ritilän väliin aurinkoon (tällä hetkellä +34 varjossa) kuivahtamaan. Kunhan kilvet ovat rutikuivat, niin ne siirretään lasipurkkiin odottamaan syksyn ja talven teehetkiä.

Marjapensaissa oli kypsiä jo parin ämpärillisen verran. Mitä ihania smoothieita niistä tuleekaan! Smoothieiden valmistaminen on nyt tauolla koska monitoimikone surautti viimeiset smoothiensa, köhisi ja pysähtyi. Ja on edelleen pysähdyksissä. Tekohengitystä sille on jo yritetty tuloksetta antaa. Nopea katsahdus muutamaan sivustoon, joissa blendereitä ja muita sekoittimia tarjotaan ja intoa korjata vanha kone ilmeni taas rutkasti.

Pestyt, puhtoiset vuorenkilvet

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Raakaihmeellistä, paahdettu tomaattikeitto parapähkinöillä

Tämän herkullisen keiton olen ehtinyt tehdä jo pariin kertaan ilman parapähkinämaitoa. Parojen sijaan laitoin cashew-maitoa ja hyvin pelitti. Tämän keiton seurauksena olen koukuttunut tomaattien paahtamiseen! Kuivuri hurisee, onneksi eri rakennuksessa niin voin nauttia kesäisestä tuulen huminasta kun lähes joka torpassa ollaan mökillä tai mökkiäkin kauempana.

“Paahdettu" tomaattikeitto


4 isoa tomaattia paloiteltuna
1/4 kuppia oliiviöljyä
1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
1 teelusikallinen kuivattua basilikaa
ruususuolaa ja mustapippuria
2 kuppia vettä
1/2 kuppia parapähkinämaitoa

Kuivata tomaatteja ja liota parapähkinöitä vedessä 6 tuntia.
Yhdistä tomaattipaloihin oliiviöljy, basilika, oregano, suola ja pippuri. Anna muhia ½ tuntia. Valuta siivilässä liika neste pois. Laita tomaattipalat kuivuriin (laitoin ne leivinpaperin päälle, jotta saan ne helposti irti kuivuritasolta. Kuivaa ½ tuntia 60 asteessa ja sen jeälkeen 5,5 tuntia 40 asteessa. 

Laita paahdetut tomaatit veden kera monitoikoneeseen tai blenderiin. Muista laittaa kone käyntiin.  Kun keitto on sopivan sosemaista niin lisää ½ kupillista parapähkinämaitoa ja soseuta vielä lyhyesti.

Parapähkinämaito
1 kuppi parapähkinöitä
4 kuppia vettä

Laita 6 tuntia liossa olleetparapähkinät blenderiin ja soseuta piitkään ja hartaasti. Valuta maito harson läpi. Pitäisi tulla 4 kupillista valmista maitoa.


Sopan heiluriliikejäljet näkyvät terassille kuljettamisesta



sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Ananas-tyrni-smoothie



Pakasteessa ajelehtiva pakastetyrnirasia tuli mieleen kun luin gojiavocado-blogista smoothiesta, johon tulee tyrniä. Muotoilin ohjetta unohtamalla lisätä banaanit ja Marlin mehun puuttuessa jätin senkin pois. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen, josko linkki joskus lakkaa toimimasta ja lukijoita kiinnostaa lukea miten se originaali menikään.



Ananas-tyrni-smoothie


1 kokonainen ananas paloiteltuna
2 banaania (voi jättää välistä)
noin 0,5dl jäisiä tyrnimarjoja 
pari rkl tyrnijauhetta (voi jättää pois)
1 tl kuorittuja hampunsiemeniä
oliiviöljyä pieni tilkka
(hunajaa)
Marli Natur (veriappelsiini-ananas) -mehua maun mukaan tai ihan vaan raikasta vettä

Aineet sekoitellaan hyvin keskenään.




aurinkoa auringossa

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Hiusten pesu ilman shampoota

Tämä tullee olemaan alati päivittyvä teksti.

Muovijätettä vähentääkseni jätin shampoot ja hoitoaineet kaupan hyllyille ja ryhdyin pesemään hiuksia pelkällä kuumalla vedellä. "Mahdollisimman kuumalla vedellä". Kuuma vesi poistaa rasvan ja muun lian, eli shampoota ei tarvita hiusten puhdistamiseen. Aluksi pesin hiukset joka päivä, koska olin shampoiluaikanakin pessyt ne lähes päivittäin. Muutamana ensimmäisenä päivänä hiukset tuntuivat erilaisilta, ihan kuin niissä olisi ollut paljon muotoilutuotteita. Se oli kätevää, koska sain ne viisipiikkisten muutamalla vedolla haluamaani malliin. Tämä mahdollisuus on nyttemmin lieventynyt kun hiuspohja on tottunut siihen, ettei shampoo vie hiuspohjan normaalia rasvaa.

Kun shampoottomuutta on nyt kestänyt 12 viikkoa, pesin hiukset kananmunalla. Ensin huuhdoin hiukset ja päänahan kuumalla vedellä ja lisäsin joukkoon yhden kananmunan. Muna on varsin vikkelä, eli tarkkana sain olla ettei koko muna kadonnut viemäriin ennen aikojaan. Kananmunaa käytetään kuin shampoota ja huuhdotaan hyvin lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen huuhtelin vielä oikein tosi kylmällä vedellä. Seuraavana aamuna oli ensimmäinen bad hair day koko shampoottomuuskokeilun aikana. Hiukset olivat niin lennokkaat, ettei niitä pidätellyt mikään. Kiilto sen sijaan oli upea ja hiukset tuntuivat, niin no, lennokkailta. Aion kokeilla kananmunaa uudelleen, nyt pesten hiukset aamulla.

Elokuun puolivälissä hiuksia ei ole pesty kertaakaan millään muulla kuin kuumalla vedellä ja satunnaisesti kananmunalla. Hyvin menee, ei kutinaa, eikä mitään muutakaan ongelmaa. Kehuja on sadellut kuinka hyvältä hiukseni näyttävät! Olen jo tottunut siihen, miltä hiukset tuntuvat, aivan kuin olisi jotakin oikein hyvälaatuista muotoilutuotetta päässä. Hiukset saa nopeasti haluttuun muotoon ja ne pysyvät siinä pitkään. 

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ruotsalainen mango-limetorttu

Sattuipa sopivasti, että Love Raw-blogisti Karolina oli postannut upean näköisen tortun ohjeen, johon tarvitaan kookoslastuja. Ja lastujahan minulla oli, jotka odottelivat loppusijoituspaikkaa.
Pohja oli niin herkkua, että näkisin itseni syömässä pelkkää pohjaa vaikkapa banaanin palojen kera.

Pohjan valmistus:

1 kupillinen kivettömiä taateleita, joita on uitettu vedessä 20 minuutista muutamaan tuntiin.
1 kupillinen kookoslastuja (tai hiutaleita)
hyppysellinen suolaa (himalajan suolaa)

Lataa aineet monitoimikoneeseen ja anna koneen lauleskella. Voit laulaa koneen kanssa vaikka jonkin ruotsalaisen kansanlaulun. Positiivista energiaa tarvitaan, sillä taikina ei oikein tahdo sekaantua. Lusikka on hyvä apu kun taikina alkaa karata reunoille. Kun taikina on viimein sopivasti koostunut, painele se pieniin vuokiin reunoja unohtamatta.

Kookos-lime-kuorrutteen valmistus:

1 pussi sulatettuja mangoja tai 2 kypsää mangoa
0,5 teelusikkaa limen mehua
1 limen raastettu kuori (mieluiten luomu, muttei tavallinenkaan ihan liian vaarallista ole)
4-5 ruokalusikkaa kylmäpuristettua kookosöljyä
1 teelusikka juoksevaa hunajaa tai Agave-siirappia

Laita kuutioidut mangot muiden kuorrutteen ainesten kera monitoimikoneeseen ja soseuta ihanan pehmeäksi. Kaada kuorrute kuppeihin varovasti, ettei roisku ympäriinsä. Jos jostain syystä haluat täytteen pinnan olevan enemmän valokuvauksellinen niin nosta kuppi ilmaan ja heiluttele horisontaalisesti. Kun aikasi heiluttelet niin pinta alkaa tasaantua. Koristeeksi kelpaa limen jämästä siivutetut palat. Tortut viilennetään jääkaapissa usean tunnin ajan.




Äkkipikainen tomaatti-zuchetti-pasta

Kodin vihannesosasto pursuilee kotimaista kesäkurpitsaa ja öljyttömät aurinkokuivatut tomaatit houkuttavat kokeilevaan keittöön.

1 kesäkurpitsa, kuorittu ja juustohöylällä pitkittäissuunnassa siivutettu

5 kirsikkatomaattia
5 öljytöntä aurinkokuivattua tomaattia (voi liottaa tai pilkkoa mahdollisimman pieniksi)
loraus öljyä (oliivi tai rypsi)
tuoretta oreganoa
mustapippuria
vettä tarvittaessa

Sekoita keskenään tomaatit, öljy ja mausteet esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää vettä, jotta sekoittuvat kunnolla. Lisää tomaatteja, jos käytät rypsiöljyä ja öljyn maku tulee liiaksi läpi.Yhdistä kesäkurpitsasiivuihin varovasti sekoittaen. Valmis.



Koska näitä kuivatomaatteja on niin vähän, tahdon käyttää ne tarkkaan. Niinpä tein lisäkkeen porkkanasta, jonka raastamisen sijaan pilkoin monitoimikoneeseen keräämään makua pastakastikkeen rippeistä. Hain vielä pihalta salaatinlehtiä ja huomasin ettei salaatin maku sinällään ole kovin kutsuva. Pistävä maku ei taida olla monen mieleen, koska salaatin kulutus voisi olla runsaampaakin tässä maassa.

Olen harkinnut Camelina-öljyn käyttöönottoa, kunhan öljyvarastoni ehtyvät. Kylmäpuristettu luomurypsiöljy on ollut käytössä jo pitkään, mutta maku on aika voimakas ja tässäkin pastassa se tulee helposti esiin jos ei ole varovainen. Camelina on suomalainen tuote ja sitä saa luomuna.  Rypsiöljykriittinen teksti antaa aiheen kokeilla kylmäpuristettua luomulaatuista kookosöljyä, jota saa vaikkapa täältä. Mietityttää, että mikä suomalainen, Suomessa valmistettu öljy ajaisi saman asian. Hamppuöljy?

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Suklainen kastike jäisille vadelmille

Tervetuloa uusi lukijani! Lukijakuntani tuplaantui kerralla, voiko paremmin käydä :)

Tein välipalasmoothieta ilman reseptiä, mutta siitä tulikin kastike!

Suklainen kastike

1 banaani
½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1-2 rkl raakakaakojauhetta
1 tl hunajaa
1-3 dl sulaneita tai tuoreita punaherukoita (vähän niinko maun mukaan)

jäisiä vadelmia (mikä estää ettei tuoreita!)

Vadelmat voivat odotella vaikka pakkasessa kun sotket ensin mainitut aineet möskäksi. Jos ei kovin diggaa raakakaakaon jännittävästä mausta niin suosittelen laittamaan sitä lähemmäs 1 rkl.

Nyt ne vadelmat voi asetella ja viskellä haluamansatyyppiseen kipposeen ja kaataa kastike päälle. Kun vadelmat hieman sulaa, niin maku vaan paranee.

Öljyttömät aurinkokuivatut tomaatit lasagnessa

Lempiruokiani on aina ollut lasagne, se perinteinen versio. Raw Queen on ilokseni postannut eläväisemmän version ohjeesta. Raaka-aineet ovat pääosin helposti saatavilla, mutta harmittavasti öljyttömiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ei saa lähikaupoista, eikä isommistakaan marketeista. Tällä kertaa hankin tomaatteja Tampereen Punnitse & Säästä-kaupasta. Visiitti oli hyvin pikainen muiden intressien ohella, joten tein täsmäiskun tomaattilaarille. 




Kassaa kohti kulkiessani noukuin kuitenkin omiin pusseihinsa isoja luomukookoslastuja...






... ja mulpereita, noita hassun näköisiä marjoja. Maku muistuttaa vähän persikkaa. Mulpereista lyhyesti tietoa täällä. Mulperien maistaminen muuten aiheutti matkalla mukana olleelle porkkana-allergikolle oireita. 












Tampereella kun olin ja Xoco:n varastossa sattui olemaan tarvitsemiani tuotteita, niin hain kokeiluun muun muassa Ashwagandhaa, josta monessa raakailua käsittelevässä blogissa mainitaan. Mukava lisä smoothieiden joukkoon.

Postaan 
tähän lasagnen ohjeen Raw Queenin ohjetta jonkin verran muuntaen ja vetäydyn suunnittelemaan miten käytän kookoslastut ja mulperit. 


Elävän ravinnon lasagne:

Elävän ravinnon hummus:
2,5 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
½-1 limen mehua
2 keskikokoista tomaattia
½ tl kuminaa
(1 dl hienonnettua keltasipulia)
(2 kynttä tuoretta valkosipulia)
1 tl ruususuolaa


Sekoita ensin kumina ja lisää loput aineet ja sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lasagneen voit käyttää hummuksesta vaikka vain puolet ja dippailla toista puolikasta kukkakaaliin ja porkkanaan. 

Tomaattipesto:
2 dl luomu aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukkubasilika
1 ruukku oreganoa
2-3 dl öljyä (Camelina, oliivi) öljyä voi aina lisätä, jos ei tomaatit tahdo sekoittua. Aloita vähemmällä määrällä.
maun mukaan ruususuolaa ja cayennepippuria
halutessasi 1-2 tuoretta valkosipulinkynttä puristettuna


Liota tomaatteja yön yli ja kaada liotusvesi pois. Laita tomaatit tehosekoittimeen öljyn kanssa. Lisää tuore basilika, oregano ja mausteet. Hienonna tahnaksi. Tahna säilyy tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa 3-5 päivää.

5-7 kesäkurpitsaa pestynä

Kuori ei-luomut kesäkurpitsat ja viipaloi ne suikaleiksi juustohöylällä.Samalla kun olet kasaamassa lasagnea ripottele viipaleiden päälle vähän hyvää suolaa (ruususuolaa) ja mustapippuria. Voit lisätä lasagnen väliin myös tuoretta basilikaa, oreganoa, villivihanneksia tai pinaattia. Pehmennä lehtiä halutessasi pienessä öljytilkassa.


Levitä vuoan pohjalle elävän ravinnon hummusta, sen päälle kesäkurpitsaviipaleita tiiviisti vierekkäin. Levitä kesäkurpitsaviipaleiden päälle tomaattipestoa ja hieman hummusta. Levitä taas kesäkurpitsanviipaleet sekä täytteet. Jatka näin kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi levitä hieman tomaattipestoa sekä koristele yrtein. Säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään loistavasti.

elävän ravinnon hummusta


tomaattipestoa

raakalasagnea oman pihan tuoreella oreganolla koristeltu


perjantai 8. heinäkuuta 2011

Ruusuinen smoothie

Täällä oli niin ihanan romanttisen näköistä smoothieta, jotta tontin raja-aitana oleva ruusupusikko on tänä iltana vähäkukkaisempi. 


Ruusuisen smoothien ohje Keittiökameleontin tapaan:

1-2 kypsää luomupäärynää
2/3 dl manteleita, liota yön yli
1/2 - 1 raparperinvartta
4 taatelia liotettuna 1,5 dl vettä
8 punaista ruusua
kourallinen jääpaloja/vettä

(1 tl soijalesitiiniä)


Laita illalla mantelit ja taatelit likoamaan omiin kuppeihin. Kaada aamulla vesi pois manteleista ja huuhtele. Paloittele blenderiin päärynät, raparperi ja nypi ruusuista terälehdet. Kukinnon kantaosaa ei käytetä. Lisää taatelit liotusvesineen sekä jääpaloja tai hieman vettä. Soijalesitiini tekee smoothiesta täyteläisemmän, jos sellaista haluaa. Blendaa kaikki tasaiseksi smoothieksi. Lisää vettä tarvittaessa. 

ruusunpunaisia ajatuksia

herkutellaan nurmella ruusunpunaiset kakkulat nenällä


maanantai 4. heinäkuuta 2011

Raaka kuusenkerkkäpasta


Porkkana ja kesäkurpitsa, kas siinä lounas. Köökissäni ei ikävä kyllä ole spagetintekijää, joten tein sen asemesta monitoimikoneella keveää silppua.

Raaka kuusenkerkkäpasta

kastike:
2-4 rkl kuusenkerkkiä
vajaa 1 rkl luomuhunajaa
0-3 rkl oliiviöljyä (rypsiöljyä)
hyppysellinen mustapippuria
pieni kourallinen macadamia-pähkinöitä
3/4 dl cashew-pähkinöitä

1 kuorittu, paloiteltu porkkana
1 pieni kuorittu, paloiteltu kesäkurpitsa tai puolikas isosta kesäkurpitsasta (luomua ei kuorita)
rusinoita

Rouhi kuusenkerkät monitoimikoneen terällä silpuksi. Lisää hunaja koko ajan sekoittaen. Lisää öljy ja mustapippuri sekä pähkinät. Jätä vähän pähkinäsattumia, eli sekoita harkiten. Lopuksi lisää porkkanan palat ja pyöräytä terää muutaman kerran, kunnes porkkanat ovat sopivissa osissa. Tee samoin kesäkurpitsan paloille. Koristele annos rusinoilla.





Tein tästä toisinnon ja ohjetta on nyttemmin tarkennettu. Toisella kerralla kesäkurpitsa oli kotimainen ja totesin 0-1 rkl öljyä olevan sopiva määrä kovin mehukkaalle kesäkurpitsalle. Talvella öljyn määrää voi nostaa, jottei tule liian kuivaa. 

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Manteli-taateli-raakasuklaata kaakaovoilla ja kookosöljyllä



Kaapin perukoita tyhjentämään ja suklaata pussinpohjista rakentamaan, kas näin:

Manteli-taateli-raakasuklaa kaakavoilla ja kookosöljyllä

1 dl kookosöljyä (Tropicai tässä)
1 rkl vesihauteessa sulatettua kaakaovoita
1 rkl mantelirouhetta
5 kpl saksilla pieniksi silputtuja pehmeitä taateleita
3 rkl sokeroitua taatelimurskaa (tai makeutus hunajalla tai agavesiirapilla, mitä nyt käteen sattuu)

Sekoita aineet keskenään ja laita muotteihin tai laakeaan astiaan. Laita pakkaseen, unohda sinne ja ylläty myöhemmin iloisesti.