Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 30. kesäkuuta 2011

Detox-oireet ja avocado-kookosmaito-vadelma-kardemumma-smoothie

Karua siirtyä sokeri-vehnäjauho-lehmänmaidottomaan ruokavalioon. Vaikka siirtyilen hissukseen askeltaen, kyntävät detox-oireet minussa pitkää sarkaa. Raakaruokailun aloitus voi todella ottaa koville. Päätä särkee, energiaa-mitäs se on? pinna on näin lyhyt ja olo on kaikin puolin sementtin valettu. Onneksi nämä oireet helpottaa! Ennen pitkää.

Tänä aamuna katselin pöydällä seurustelevia avokadoja. Mitä mä teen noilla kaikilla??!! Erilaisilla sivuilla surffailun tuloksena koostin seuraavan jännittävän smoothien:

Avocado-kookosmaito-vadelma-kardemumma-smoothie

1 avocadon sisus, ei kiveä
1 dl kookosmaitoa (tai maun mukaan)
3/4 dl vadelmia (kotimaisia pakaste tai tuore)
½ tl kardemummaa (tai maun mukaan)

Jätä vadelmat rannalle, mutta pistä muut aineet heilumaan blenderiin samaan aikaan kun radiosta alkaa soida se kesärenkutus, joka on ennen aamupalaa kuultu jo viidesti. Vältyt kanavan vaihtamiselta ja lopputuloksena mukava smoothie. Varmuuden vuoksi kuulostele blenderiä vielä hetki ennen kuin arvelet renkutuksen loppuneen, koska vain siten voit varmistaa smoothien silkkisen sileyden. Kaavi smoothie kupposeen ja upota keskelle vadelmia. Idean keksin KitKat-jäätelötuutista, joka yksinkertaisuudessaan oli vaniljatuutti, jonka keskelle oli isketty yksi KitKat-patukka. Lisäsin kardemummaa jälkikäteen lisää, olenhan kardemumman ystävä. Maku on aika jännittävä, kookosmaito maistui aika kovasti. Voisin harkita toisen avocadon lisäämistä seuraavalla kerralla.

marikupillisen vadelmasydän


1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä! Nams!

    Minäkin rakastan muuten kardemummaa ja lisäilen sitä sinne tänne. :)

    VastaaPoista