Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 1. syyskuuta 2011

Amarantin idätys

Amarantti itää kun muistaa kastella

Joku oli jollakin foorumilla turhautunut Amaranttiin, joka ei tahtonut itää. Tästä asiasta kiinnostuneena hankin oman pussillisen Amarantti-kasvin siemeniä ja päädyin jollekin undulaattien kasvattamisesta kiinnostuneiden sivuille. Siellä oli vihje, että Amarantti kyllä hienosti itää, kunhan sitä muistaa kastella useaan kertaan idätyksen aikana. Yllä oleva kuva kertoo, että kylläpä vain itää!

Näin idätät Amaranttia:

Amarantin siemeniä (mielellään luomua)
tiheä siivilä tai tiheä verkkopussi (itse käytän Siwasta hankkimaani kestohedelmäpussia!) tai lasipurkki, jossa on verkko päällä.
vettä, vettä vettä

Huuhtele siemenet moneen kertaan ja laita itämään siivilään tai verkkopussiin tai missä ikinä idätätkin, vaikka sukkahousuissa! Liottamista ei siis tarvita.

Huuhtele siemeniä 3-5 kertaa päivässä ja pidä siemenet pimeässä paikassa, vaikka kuivauskaapissa. Itämiseen menee pari päivää. Kun siemenet ovat itäneet, säilytä jääkaapissa.

Amarantti sisältää A, B, C ja E-vitamiineja, kalsiumia (kaksinkertainen määrä verrattuna maitoon), rautaa, niasiinia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja aminohappoja. Näistä syistä tätä kasvia viljellään. Protskuja siinä on 15%. Tämän tiedon tarjosi tarmokas googlettaminen!

Nyt alkoi kiinnostaa kuinka paljon Amaranttia pitäisi syödä päivässä, jotta saisi tarvitsemansa kalsiumin?

1 kommentti:

  1. googlettelin aiheesta ja löysin blogisi. Kiitos näistä vinkeistä, katsotaan mitä tulee. :) Terkuin, bloggaava sukkahousuidättäjä

    VastaaPoista