Suositut tekstit

Hae tästä blogista

lauantai 3. syyskuuta 2011

Raa'at punajuuriraviolit ja pyrettä pyreellä

Tein tässä taannoin punajuuriravioleita ja toisella kertaa jauhoin punajuuret karkeaksi pyreeksi. Kummallakin kerralla tein punajuuren kaveriksi macadamia-pähkinöitä.

Punajuuriraviolit

muutama punajuuri viipaloidaan ohuiksi ravioli-kokoisiksi lastuiksi ja marinoidaan ½ tuntia oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.

Macadamia-pyre

1 dl Macadamia-pähkinöitä (liota ½ tuntia ja heitä liotusvesi pois)
suolaa
mustapippuria
hippunen rakuunaa
pieni tilkka vettä

Pyreen ainekset jauhetaan sekaisin ja lusikoidaan punajuuriviipaleiden päälle. Toinen viipale asetellaan päälle.


veitsenkäyttäjän taidoista riippuen ohutta tai ohuempaa punajuurta!

 Raaka punajuuripyree

punajuuret kuoritaan ja jauhetaan pyreeksi. Kaadetaan lautaselle ja lisätään Macadamia-pyrettä päälle. 

3 kommenttia:

  1. Itse vähän arkaillen käytän raaka punajuurta. Pitänee maustaa aika hyvin...Sama juttuhan sen keitetyssä punajuuressakin. Olen joskus tehnyt dippejä punajuuresta avokadoon soseutettuna.

    Sinun annoksesi varmaan maistui hyvälle:)

    VastaaPoista
  2. Tekisi mieleni päästä punajuuren kanssa paremmin sinuksi.

    Laadukkaita ja ihanan selkeitä vinkkejä! :)

    VastaaPoista
  3. Raaka punajuuri on ihanaa hyvät naiset! Kokeilkaa pois maustaen hyvin timjamilla ja oreganolla, jotka leikkaa muuten äkäistä makua oikein kivasti. En ollut koskaan aikaisemmin kokeillut punajuurta raakana, mutta halusin jotain uutta "samojen vanhojen" lounaiden tilalle.

    Kaisu: punajuuri-avocadodippi kuulostaa oikein hyvältä!

    Mustikkatyttö: Kiitos palautteestasi!

    VastaaPoista