Suositut tekstit

Hae tästä blogista

maanantai 5. syyskuuta 2011

Mantelia parhaimmassa muodossa!

Halusin tehdä mantelismoothieta ja hain inspiraatioa eri sivustoilta. Kohtasin mielenkiintoisessa ohjeessa mantelivoin, jota minulla ei kaapissa ole. Etsin seuraavan ohjeen ja sama juttu. Smoothien tekointo laantui ja tilalle ilmaantui kysymys miten mantelivoita tehdään. Nimittäin kotona! (Laitan linkin tähän, josta luin ettei mantelivoiihn tarvita muuta kuin kuorimattomia manteleita kun joskus sen uudelleen löydän) Tuumasta toimeen ja jääkaapissa makailleet pulleiksi vedessä lilluneet mantelit koneeseen ja voi sitä meteliä sinä päivänä! Bullettini kun ei saa möyrytä kuin max minuutin kerrassaan ja sitten sen pitää saada viiletä. En voi määritellä kuinka kauan mantelit viilettivät bulletin säiliössä, mutta lopputulema oli ihan mieletön!

Mantelimassasta tuli ensin iso köntti, joka pikkuhiljaa alkoi irtautumaan pienemmiksi osiksi. Varmaan massasta olisi saanut vielä voimaisempaa, jos olisin vielä pyörittänyt muutamat minuutin kierrokset. Maistelin massaa pitkin päivää ja aina vain paremmalta alkoi maistua, varsinkin kun massaan alkoi manteleista irrota öljyä. Kuvan veitsestä näkyy, kuinka öljyinen massa on. Maku oli nii-in hurmaava, ettei manteli voi enää olla hyvää muussa muodossa!
Laiskuuden ja herkuttelun tarpeeseen tämä ohje seuraavin muunnelmin: Pyörittele tulevaa runsaslumista talvea ajatellen taikinasta iso pallo ja dippaa se isoon kulhoon, johon olet toivottavasti ennen muistelua kaatanut muutaman ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta. Jauhota sormenpäät niin saat koko pallosen kaakaon peittoon.


desiä suurempi


Pallosen voi laittaa mieluusti tarjolle veitsi vieressä. Jääkaapin kautta kierrätettynä siitä saa helposti leikattua sööttejä annospaloja.

kaakaonibsien pieni polku


2 kommenttia:

  1. Bullet on kyllä mainio vehje! Mulla on sellainen ollut jo vuosia,koska veljeni aikoinaan maahantoi sitä.

    VastaaPoista
  2. Bullet on meillä käytössä joka päivä. Ensin olin hieman skeptinen, mutta jo aivan myyty! Ei ole vielä tullut eteen mitään mitä en sillä olisi saanut loppuun saatettua!

    VastaaPoista