Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 4. elokuuta 2011

Ruohonjuuren ystävämyynnissä yks kaks yllättäen + tilkka rommia

Piipahdin Helsingissä tervehtimässä ystävää ja samalla Ruohonjuuressa ostoksilla huomisia vieraita silmällä pitäen. Ikkunassa oli tiedote ystävämyynnistä samana päivänä. Oli ilo nähdä niin moni tuppautuneena niin pieneen tilaan ja yhteistuumin avaamassa pahvilaatikoita ja poimimassa Mulpereita omaan ostoskassiin. Omaan kassiin tarttui noiden marjojen lisäksi ekologista wc-puhdistusainetta, Tocoa ja siitepölyrakeita.

Kotosalla maistuikin kurkku-fenkoli-sellerinvarsijuoma jääkaapissa viilennettynä! Ohje on selkeä, eli sitä osaa eniten mehulinkoon tai blenderiin minkä mausta pitää + vettä. Minä laitoin paljon fenkolia. Pulppi odottaa jääkaapissa loppukäyttöä, eli juoma oli siivilöity.Virkistyneenä ryhdyin tekemään Ani Phyon ohjeen mukaan Peikkojen maailmasta kopioidun reseptin mukaan raakoja rommipallosia.

Raa'at rommipalloset

1 kuppi cashewpähkinöitä jauhettuna
1/2 tl kanelia
pikkasen chiliä
pikkasen suolaa
3/4 kuppia kaakaonibsejä jauhettuna
1/3 kuppia agavea
kaakaojauhetta 
(3/4 rkl luomurommia)

Jauhoin erikseen cashew-pähkinät ja nibsit, jonka jälkeen sekoitin loput aineet lusikalla sekaisin. Riippuu oman jauhimen ominaisuuksista miten taikinan saa aivan sekaisin. Laitoin taikinan hetkeksi jääkaappiin.

Kun taikina on hieman jähmettyi,  otin ruokalusikka-mitan (siis se mikä roikkuu mittalusikkasarjassa ennen teelusikkaa) ja laitoin taikinaa mittalusikkaan tasoittaen pinnan. Näin sain lähes varmasti iedenttisen kokoisia palleroita. 

Pyörittelin pallerot käsissä ja laitoin kippoon, jossa oli kaakaojauhetta. Heiluttelin kippoa saadakseni palleron yltympäriinsä jauhon peittoon. Palloset saa helpoimmin pois kupista kun kaakaojauhottaa ensin omat sormet kupin kätköissä. 

Nämä on siis ihan törkeen hyviä!
3 kommenttia:

  1. No kylläpäs näyttää hyvältä:)) Ne on kyllä niin törkeen hyviä ettei niitä kovin usein uskalla tehdä;)

    VastaaPoista
  2. Mustikkatyttö: näihin jää koukkuun!
    Kaisu: kiitos sinulle ohjeen postaamisesta! Anin sivuilla on niin paljon kaikkia hienoja ohjeita, että tämä huippuohje olisi muuten jäänyt huomaamatta.

    VastaaPoista