Suositut tekstit

Hae tästä blogista

perjantai 5. elokuuta 2011

Luomua, vai sittenkään luomua? Mitä ihmeen luomua?

Kävin luomukauneushoitolassa. Tarkoitan, uskaltauduin kauneushoitolaan kaikkien kosmetiikka-allergioideni uhallakin. Yrittäjä kertoili käyttämistään luomutuotteista (nimeä en muista nyt, mutta aikuisteen oikeest luomua) ja erityisesti yllätyin siitä, että Euroopassa saa kummallisen helposti käyttää luomu-merkintää kosmetiikkamarkkinoinnissa ja pakkausmerkinnöissä. Luomutuotteessa voi olla vaikkapa vain 5% luomua ja sehän on sitten luomua ja eikun luomumerkkiä kylkeen. Ja tuo luomuosuus voi olla vaikka lähdevettä (tai ihan vaan kraanavettä, sitä samaahan se on kun oikeen laajasti katselee). Ausseissa vaaditaan huikeat 70% luomua, jotta saa markkinoida luomua. Siis "huikeat".

Kyrsiihän se.

Ostappa italialaista parmaggio-juustoa, jossa lukee ihanasti krav. Ota silmä käteen ja katso takapuolen tekstiä: 30% luomua.

Noh, maksimoitavahan se on se omistajien tuotto. Vaan luomukauneushoito oli ihanaa, eikä ainuttakaan ihoärsytysoiretta ilmaantunut! Lähteitä tästä asiasta ei ole, koska oli aika nauttia ihanasta hetkestä ja irrottautua arjesta. Kuriositeettina hoitolassa tarjoiltiin ihanaa Tulsi-inkivääriteetä, tietoa vaikkapa täällä. Minulla on onnekseni täysi pussi Tulsia hyllyssä ja pakkasessa tuoretta inkivääriä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti