Suositut tekstit

Hae tästä blogista

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Onnistuneet kräkkerit


Kräkkerit ovat jääneet blogissani lapsipuolen asemaan. Ei silti ettenkö niitä olisi jo tehnyt. Kerran kokeilun jälkeen ei olekaan ollut tarvetta lämmöllä muistella. Joissakin ohjeissa on niin lukuisa määrä raaka-aineita että ainahan kaapista joku osa puuttuu, johon ei kiireinen piipahdus lähikauppaan tuo helpotusta. Tähän postaamaani ohjeeseen tykästyin kovasti ja aineet melkoisella varmuudella on helposti saatavilla. Alkuperäinen on täältä

Mantelikräkkerit

4 kuppia yön yli liotettuja manteleita
1 teelusikka Herbs de Provence (tai jotain muuta yrttimaustesekoitusta)
2 teelusikallista suolaa
1 kuppi jauhettuja pellavansiemeniä.


Jauha mantelit vedessä, siivilöi pulppi ja siirrä maito jääkaappiin odotamaan loppusijoitusta. Maidon voi käyttää vaikka smoothieen tai puuroon. Jauha mantelipulppi ja muut aineet sekaisin (paitsi se maito, joka tuli sivutuotteena). Jauhimesta riippuen voit joutua kaapimaan massaa alaspäin saadaksesi tasaista mössöä. Maista taikinaa, koska kuivaaminen ei makua muuta eikä paranna.

Levitä taikina ohuelti kuivurin tasolle leivinpaperin päälle (oma kuivurini vaatii paperin väliin, muuten jää kiinni) Kuivaa ensin yksi tunti 50 asteessa ja laske sen jälkeen lämpötila 40 asteeseen. Kuivaa lisää 6-10 tuntia riippuen kuivurista. Säilö ilmatiiviissä astiassa.

Päällä tomaattia, basilikanlehtiä, suolaa ja mustapippuria


4 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset kräkkerit.Itse tykkään laittaa yrttejä tai vihanneksia joukkoon.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Yaelian! Mun täytyykin tutustua tarkemmin sun kräkkeriohjeisiin.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosiaan onnistuneen näköinen kräkkeri!Haluaisin kovin omistaa vielä joku päivä kuivurin. Onneksi uuniakin voi käyttää samaan tarkoitukseen.:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mustikkatyttö! Voin tässä paljastaa, että kräkkeri on tuossa kuvassa nurinpäin! Mun mantelimaitolypsyt meni hieman metsään, koska kokeilin jauhaa mantelit mun magic bulletin mehustin-osaa käyttäen ja manteleista aika suuri osa jäi turhan isoiksi paloiksi. Mehustinosa nimittäin päätti lentää pois paikoiltaan kun en huomannut pitää kannesta kiinni! Mutta mun piti päästä kokeilemaan onnistuisiko maidon teko mehustinosalla vai no. Vastaus on tällä kokemuksella selkeä no no!! Samaten en saanut vettyneitä manteleita enää jauheeksi mun omistuksessa olevilla laitteilla. Vaan lopputulos ja maku ratkaisevat, eikä isommat sattumat ole kuin vähän esteettinen asia :D

  VastaaPoista