Suositut tekstit

Hae tästä blogista

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Raakaa kirsikkahilloa, kirsikkasmoothieta, kirsikkaa ja keittö kuin teurastamo!

Keräsin 7,5 litraa kirsikoita ihan omasta puusta. Kävin kirsikoita läpi ensin veitsellä halkoen ja kiven poistaen, mutta nopsemmin se kävi sormin. Keittön seinätkin saivat osansa kirsikoiden työstämisestä!

Arvelin jonkun jo kehitelleen oikeesti sokerittoman kirsikkahillon ohjeen ja sellaisen löysinkin. Choose Raw, not War-sivustolla oli näpsäkkä ohje.




Oikeesti raaka kirsikkahillo 
1 kuppi, noin 10 taatelia
1 1/2 kuppia kivettömiä kirsikoita
4 kuppia kirsikoita


Jauha puolisen tuntia liossa olleet taatelit pieneen määrään vettä. Lisää 1 ½ kuppia kirsikoita ja blendaa samettisen pehmeäksi. Lisää vielä 4 kuppia kirsikkaa ja blendaa, kunnes tuloksena on tuhti hillo. Ei sodan, vaan raán valinnut oli säilönyt hillot lasipurkkeihin, mutta minä kauhoin hillon muovirasioihin ja pakastin ihan tilan ja kellarin puutteen vuoksi.


Jätin kirsikoita muihinkin kokeiluihin ja pikaisen kuukkeloinnin perusteella testasin seuraavat kaksi smoothieta:

Kirsikkaa banaanilla
4 dl kirsikoita, kivet poistettuna
1-3 taatelia
1 banaani
tilkka vettä tai kirsikoiden mehua tarvittaessa

Kaikki aineet sekoitellaan keskenään ja herkutellaan!




Kirsikkaa avocadolla lievin muutoksin
1 avocado, kuorittu ja kivi poistettu
1 3/4 kuppia kirsikoita
1 1/2 kuppia pinaattia (laitoin pakastepinaattia)
hiemen alle 1/2 kuppia veriappelsiinin mehua, 
1 jäinen kuutio mangoa

Kaikki ainekset blenderiin ja antaa mennä. Herkkuä tämäkin, niin herkkua että veivät käsistä!





3 kommenttia:

  1. Aivan ihania reseptejä! Ah kuinka rakastankaan kirsikoita! Onneksi tänä vuonna tuli hyvä sato. Meillä vaan tuppaavat menemään suoraan parempiin suihin. :)

    VastaaPoista
  2. Kirsikat ovat myös minun suokkejani ja meidän pieni kirsikkapuu tuotti ennätysadon, mikä ilahdutti kovin!

    VastaaPoista
  3. Siis kadehdin tuota sinun kirsikkapuutasi,,,,Ihania ohjeita.

    VastaaPoista