Hesari tiesi tämänkin, että suomalaisten ruokailutottumukset ovat eläinpainotteisia. Mustikkatyttö Macamaassa kirjoitti samasta asiasta ja jäimme hänen kanssaan erittäin lyhyesti ideoimaan mikä neuvoksi. Tuumasta toimeen ja penkomaan kuukkelin kätköjä. Täällä oli keksitty (liha)pyörä (vai mylly?) ainakin suuntaa-antavasti. Tässä suuntaa-antavasti originaalista vapaasti suomennettuna.
ituja
paahtamattomia vehänäalkioita
sieniä
monitoimikoneen tai muun jauhimen
raakoja pähkinöitä
marinaadeja, kastikkeita, öljyjä, mausteita
Yleistä: idätä papuja, palkokasveja (herneitä), jyviä, joilla voi korvata lihan eri resepteissä. Lisäksi idätys on aika yksinkertaista puuhaa ja idätettävät jutskat ovat edullisia. Idätyksen sijaan voi lihan asemesta käyttää yön yli öljyssä ja mausteissa marinoituja sieniä. Sienistä saa monitoimikonekäsittelyn jälkeen mukavasti pihvin hampparin väliin.
Tässä melkein suoranaisia ohjeita:
Yleistä: idätä papuja, palkokasveja (herneitä), jyviä, joilla voi korvata lihan eri resepteissä. Lisäksi idätys on aika yksinkertaista puuhaa ja idätettävät jutskat ovat edullisia. Idätyksen sijaan voi lihan asemesta käyttää yön yli öljyssä ja mausteissa marinoituja sieniä. Sienistä saa monitoimikonekäsittelyn jälkeen mukavasti pihvin hampparin väliin.
Tässä melkein suoranaisia ohjeita:
Sekoita vehnänalkioita, raakoja kastikkeita, öljyjä ja mausteita monitoimikoneessa. Ta daa, sinulla on lihan korvike. Yhdistä vehnänalkioita, parapähkinöitä, chilijauhetta, soijakstiketta ja mausteita ja saat murekkeen.
Sekoita macadamia-pähkinöitä curryjauheen ja öljyn kanssa ja sinulla on jonkinmoinen kanankorvike.
.
.
Nopeasti löysitkin tosi hyviä vinkkejä! Hienoa Sannis! Aion kokeilla monia näistä! :)
VastaaPoistaHyvä hyvä! Minua kiinnostaa erityiseen tuo kanankorvike. Hain jo lisää macadamiaa, eli jossain vaiheessa postausta kanapihveistä!
VastaaPoista