Suositut tekstit

Hae tästä blogista

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Öljyttömät aurinkokuivatut tomaatit lasagnessa

Lempiruokiani on aina ollut lasagne, se perinteinen versio. Raw Queen on ilokseni postannut eläväisemmän version ohjeesta. Raaka-aineet ovat pääosin helposti saatavilla, mutta harmittavasti öljyttömiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ei saa lähikaupoista, eikä isommistakaan marketeista. Tällä kertaa hankin tomaatteja Tampereen Punnitse & Säästä-kaupasta. Visiitti oli hyvin pikainen muiden intressien ohella, joten tein täsmäiskun tomaattilaarille. 




Kassaa kohti kulkiessani noukuin kuitenkin omiin pusseihinsa isoja luomukookoslastuja...






... ja mulpereita, noita hassun näköisiä marjoja. Maku muistuttaa vähän persikkaa. Mulpereista lyhyesti tietoa täällä. Mulperien maistaminen muuten aiheutti matkalla mukana olleelle porkkana-allergikolle oireita. 












Tampereella kun olin ja Xoco:n varastossa sattui olemaan tarvitsemiani tuotteita, niin hain kokeiluun muun muassa Ashwagandhaa, josta monessa raakailua käsittelevässä blogissa mainitaan. Mukava lisä smoothieiden joukkoon.

Postaan 
tähän lasagnen ohjeen Raw Queenin ohjetta jonkin verran muuntaen ja vetäydyn suunnittelemaan miten käytän kookoslastut ja mulperit. 


Elävän ravinnon lasagne:

Elävän ravinnon hummus:
2,5 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
½-1 limen mehua
2 keskikokoista tomaattia
½ tl kuminaa
(1 dl hienonnettua keltasipulia)
(2 kynttä tuoretta valkosipulia)
1 tl ruususuolaa


Sekoita ensin kumina ja lisää loput aineet ja sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lasagneen voit käyttää hummuksesta vaikka vain puolet ja dippailla toista puolikasta kukkakaaliin ja porkkanaan. 

Tomaattipesto:
2 dl luomu aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukkubasilika
1 ruukku oreganoa
2-3 dl öljyä (Camelina, oliivi) öljyä voi aina lisätä, jos ei tomaatit tahdo sekoittua. Aloita vähemmällä määrällä.
maun mukaan ruususuolaa ja cayennepippuria
halutessasi 1-2 tuoretta valkosipulinkynttä puristettuna


Liota tomaatteja yön yli ja kaada liotusvesi pois. Laita tomaatit tehosekoittimeen öljyn kanssa. Lisää tuore basilika, oregano ja mausteet. Hienonna tahnaksi. Tahna säilyy tiiviissä lasipurkissa jääkaapissa 3-5 päivää.

5-7 kesäkurpitsaa pestynä

Kuori ei-luomut kesäkurpitsat ja viipaloi ne suikaleiksi juustohöylällä.Samalla kun olet kasaamassa lasagnea ripottele viipaleiden päälle vähän hyvää suolaa (ruususuolaa) ja mustapippuria. Voit lisätä lasagnen väliin myös tuoretta basilikaa, oreganoa, villivihanneksia tai pinaattia. Pehmennä lehtiä halutessasi pienessä öljytilkassa.


Levitä vuoan pohjalle elävän ravinnon hummusta, sen päälle kesäkurpitsaviipaleita tiiviisti vierekkäin. Levitä kesäkurpitsaviipaleiden päälle tomaattipestoa ja hieman hummusta. Levitä taas kesäkurpitsanviipaleet sekä täytteet. Jatka näin kunnes vuoka on täynnä. Päällimmäiseksi levitä hieman tomaattipestoa sekä koristele yrtein. Säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään loistavasti.

elävän ravinnon hummusta


tomaattipestoa

raakalasagnea oman pihan tuoreella oreganolla koristeltu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti