Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 24. marraskuuta 2011

Aprikoosinsiemenöljy kasvoille ja taas kasvoille

Pönikkä on asettunut altaan viereen ja alkaa näyttää kotoisalta. Haaveilen tsiljoonien purnukoiden katoamisesta joka ilta ja aamu kun pönikkää katselen. Ei se pönikkä koskaan tule vessan kaappiin mahtumaan, hyllyt ovat sen verran matalat. Mutta voisihan kaapissa säilöä vaikka koruja!

Pönikkä, eli litrainen aprikoosinsiemenöljy-astia vähenevässä määrin öljyinen. Sain se kotiin www.kookosravinto.fi-sivuston kautta kaikista edukkaimmin. Kookosöljyä tuli myös hankittua enemmän kuin tarpeeksi.

Siemenöljy ei sovi ruuanlaittoon, eli siksi sijainti on veski tai kylppäri. Öljy sopii niin kasvojen puhdistamiseen kuin kosteuttamiseen, eikä muita aineksia tarvitse. Kannattaa tietenkin ensin varmistaa aineen sopivuus itselleen. Öljy sopii myös silmänympärysvoiteeksi, mutta omakohtainen kokemus kyseenalaistaa edellä mainitun väitteen. Sain melkeimpä silmätulehduksen kun laitoin öljyä silmänympärysalueelle.

Olen käyttänyt öljyä jo muutaman viikon ja mielenkiinnolla odottelen kunnon pakkasia, jotta öljy pääsee varsinaiseen testiinsä. Kuivaihoisena kasvojen kosteana pitäminen talvella on haastavaa ja öljy on vaikuttanut erittäin lupaavalta tähän asti.

Nälkähän tässä tulee kirjoittaessa. Seuraava lounas tulee olemaan pinaattikeitto keitetyllä luomukananmunalla. Testiohje on tämä


Raa'ahko pinaattikeitto

Pussi pinaattia
2 dl liotettuja auringokukansiemeniä
ripaus laatusuolaa
ripaus muskottipähkinää
kevyesti lämmitettyä vettä, jotta seos saadaan sekoittumaan

Muista olla varovainen kuuman veden kanssa!

Laita aineet blenderiin ja soseuta mäskäksi. Tunge osa taikka kaikki termariin seuraavaksi lounaaksi, jos et heti aio syödä.

1 kommentti:

  1. Tuollaiset öljyt ovat kyllä ihania! Itse laitan naamalleni nykýisin riisinkuoriöljyä:se on kuulemma japanilaisten naisten kauniin ihon salaisuus;D

    VastaaPoista