Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 24. lokakuuta 2013

Suklaamössöä ja surffailua

 
Sitä tekee välillä mieli lähteä säntäämään erilaisiin suuntiin kun lukee hyvistä raaka-aineista ja osasista. Ruohonjuuri hehkutti Anna-lehdessä hehkutettua mantelia ja minä hehkutan sitä tässä. Manteli(voi) on superhuippua. Olen kokeillut tehdä mantelivoita erilaisilla ohjeilla. Blenderini ei sitä jaksa aikaansaada, eikä monitoimikonetta tällä hetkellä ole. Uusimpana luin, että mantelit pitää liottaa ja sotkea ne pienen vesimäärän kera 20 minuutin ajan.
 
Mantelivoin sijaan löysin jotain perin ihanan oloista. Ohje on Johannan ja kopioitu tähän lähes sellaisenaan. Tässä kohdin harmittaa, ettei kaapissa juuri nyt ole joka ainesosaa jotta pääsisi toteutuksen makuun. Mantelia tässäkin on, huom huom!
 
Hmm.. avocado vain puuttuu eikä ole kauppapäivä. Mitä teen? Ehkä vain harmittelen.
 
Ekonainen ei muuten lue sähköposteja kännykällä kuin kerta päivään eikä katsele YouTubea ollenkaan. Älypuh kun voi viedä enemmän sähköä vuodessa kuin jääkaappi. Jääkapin käyttö on sentään jollain tavalla puolusteltavissa!
 
LUSIKOITAVA BROWNIE
  • ~3 dl mantelimaitoa
  • 1 rkl chia -siemeniä
  • pieni kourallinen saksanpähkinöitä
  • ~1 rkl kaakaonibsejä
  • ~1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 avokado
  • hieman himalajansuolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • hieman kanelia (ehkä 1/4 tl..)
  • makeutukseen kookos-/palmusokeria tai vaahterasiiappia 
Sekoita chia -siemenet mantelimaitoon ja anna geeliytyä yön yli jääkaapissa tai noin puolisen tuntia huoneenlämmössä. Sitten kaikki ainekset tehosekoittimeen. Tarvittaessa voi lisätä vähän nestettä. Joko lisää mantelimaitoa tai vettä.
Koristeitakin saa käyttää. Ne antavat behmeälle brownie -unelmalle siivet! No ei sentään siipiä, mutta lisää lusikoitavaa ja mukavasti crunchya.
 
Kylppärin kynnyksen alta paljastui hometta. Korjattu!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti