Suositut tekstit

Hae tästä blogista

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tähtiä viisi


Alkaa smoothiet tökkiä vaikka ohjeita on lukematon määrä. Porkkanaakaan ei ikuisesti jaksa rouskuttaa. Lisäksi huomasin, etteivät mulperi-marjatkaan minulle sovi. Oli satsissa vielä joku homeelta maistuva yksilö, minkäs teet kun kaiken maistaa niin tarkasti. Toisaalta käsien iho on pysynyt kohtuullisena eikä yöllä ole tarvinnut liiemmälti herätä repimään ihoa rikki kutinan takia. Ohjeitakin on netti pursollaan, senkun poimii mieleiset ja kokeilemaan ja sorvaamaan mieleisekseen. Tuntuu vain, että aina joku olellinen ainesosa on kaupan hyllyllä.
Hankalaa on, hankalaa on. HIljalleen ne minulle sopivat ainekset löytyy ja alkaa muodostua sopivaa vaihtelua ruokavalioon. Vehnä on jäänyt ihan totaalisesti, se kun tuntui ärhäköittävän ihottuman ihan omiiin svääreihin. Kaura vielä on käytössä, samoin ruis.
Hassua miten kaappien sisältö ja määrät muuttuvat. Kylppärissä on 5 kg:n pussi soodaa ja jääkaapissa paljon kananmunia. Aiemmin näitä oli aika paljon vähemmän, jos lainkaan. Soodaa kun voi käyttää kaikenlaisessa ja kananmunat pelastaa kun ei muuta syömistä runsaudenpulassa keksi.
Onneksi löysin Lifestä CocoVin raakasuklaalevyjä! Kallista, mutta niin hyvää. Joskus olisi kiva saada raakaherkkuja valmiina ihan lähikaupasta. 
Rustasin viiden tähden tikkuja omaksi ilokseni ja massun täytteheksi. Olin kovin murheissani kun hukkasin ohjeen mutta aikani surffattuani muistin miksi olin tilannut nimenomaan Cocovin psylliumia ja niin se kuukkeli mulle ohjeen tarjoili! Lopputulemaan en ikihyviksi ihastunut ja aionkin tätä varioida johonkin suuntaan. Idea ja rakenne sen sijaan olivat mainiot.
3 luomumunaa
½ dl CocoVin kookosjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 rkl CocoVin psylliumia, nimenomaan CocoVin, jotta tikuista tulee juuri sellaisia
Kalaharin suolaa (CocoVi Kihniöltä myy tätäkin)
2 tl leivinjauhetta
öljyä voiteluun (suositellaan macadamiaa, mutta muun on käytävä em. puuttuessa)
auringonkukansiemeniä
Sekoita munat blenderissä ja lisää muut aineet öljyä ja auringonkukansiemeniä lukuunottamatta. Kippaa taikina voideltuun öljyllä vuokaan ja ripottele siemeniä päälle. Taikinan kuuluu olla ohut.
Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 15  minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti