Suositut tekstit

Hae tästä blogista

lauantai 28. toukokuuta 2011

Sitruuna -kiivi -banaani -tammenlehti -kookosöljysmoothie

Pöydällä oli kypsiä kiivejä ja oli viimein nälkä aamusmoothien jälkeen. Sitruuna pelittää kiivin kanssa, eli ryhdyin anopin vanhalla monitoimikoneella sotkemaan seuraavasti:

Ainekset:

1 sitruuna
2 kiiviä
½ ruukkua tammenlehtisalaattia
1 banaani
1 tl/rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Kuori 1 sitruuna, ota siemenet pois, laita sekoittimen kulhoon ja anna koneen laulaa (blenderi tai monitoimikone mielellään. Sauvasekoitin ei välttämättä saa sitruunaa sopivan silpuksi, aina voi tietenkin koittaa onneaan. Luomusitruunan voi laittaa kuorineen. Anna surista vähintään minuutti, jotta sitruuna varmasti soseutuu.

Lisää tammenlehdet ja lisää sekoita sitruunan kanssa sekaisin. Alkaa jo näyttää eksoottiselta!

Kuori kiivit, leikkaa halutessa paloiksi ja kone päälle taas.

Lisää tässä vaiheessa myös 1 rkl kookosöljyä, varsinkin jos on tällainen tuulinen ja kolea kesäpäivä eikä öljy ole yhtään juoksevaa. Sekoittuu ainakin anopin koneella muiden ainesten sekaan paremmin näin menetellen. Ja kone laulaa taas. Huom! Jos et ole koskaan kookosöljyä käyttänyt, niin laita 1 tl tai vaikka vähemmänkin. Elimistöllä menee aikaa totutetta kookosöljyyn ja runsas käyttö nythetipaikalla voi aiheuttaa vatsakipuja tms.

Lisää 1 banaani seokseen. Sekoitan banaanin aika loppupuolella mukaan, koska muistan joskus banaanin maun muuttuvan metalliseksi jos sitä liikaa pyörittää.

Lopputulema muistuttaa yrjöä, mutta maku on upean sitruunainen! Rohkeasti siis ääntä kohti.Ps. Kuusenkerkkiä on pakkasessa jo tarpeeksi simaa varten. Ehkäppä piakkoin siitä asiasta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti