Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 30. kesäkuuta 2011

Kurpitsansiementahna

Etsin jotain aivan muuta, kun kohtasin version tästä hukkaamastani ohjeesta. Peikkojen maailmassahan Kurpitsansiemenvoi seikkaili! (rullaa riittävän pitkälle alas nähdäksesi ohjeen). Itse käytän nimitystä tahna nimityksen voi sijaan, sillä ensimmäinen näkemäni/kokeilemani ohje oli nimeltään tahnaa. Tahna tahi voi on esimerkiksi luomuriisikakun päällä erinomaista.

Tahnan teosta näin ennen ohjeen julkaisua sen verran, että onnistuneessa valmistuksessa juju on öljyn liruttamisessa nimenomaan ohkaisena nauhana siementahnan joukkoon.

Kurspitsansiementahna

2 kuppia liotettuja kurpitsansiemeniä (vaikka yön yli)
2 rkl oliiviöljyä (muukin öljy käy, kuten Peikkojen avocadoöljy)
1/2 tl himalajansuolaa
(1 rkl hunajaa)

Kaada siementen liotusvesi pois ja anna sekoituslaitteen piestä siemenet kunnolla mäskäksi. Lisää suola ja halutessasi hunaja ja pieksetä lisää. Nyt tarkkana. Jos sekoituslaitteen teknikkaa antaa periksi, valuta öljy ohuen ohuena nauhana koneen käydessä täydellä volyymilla. Minulla on anopin retromonitoimikone, joten en osaa sanoa muiden laitteiden ulottuvuuksista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti