Suositut tekstit

Hae tästä blogista

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Matkaruohonleikkuri ja Louhisaaren juomaa sekä jotain etikastaTähän saakka sain kirjoitella lähestulkoon ihan ittekseni, kunnes sain ekan lukijan. Tervetuloa ensimmäinen lukijani!

Polkasin tässä keskipäivän kuumassa hakemaan matkaruohonleikkurin ja janohan siinä tuli. 
Onneksi jääkaapissa oli valmista Louhisaaren juomaa. Modasin tuota linkin takana olevaa Allin reseptiä hiukan.


  


Vahvaa, einiinsokerista Louhisaaren juomaa

5 l mustaherukan lehtiä
7 l vettä
50 g sitruunahappoa (apteekista - kannattaa ostaa hieman isompaa pakkausta, se ei kovinkaan nopeasti vanhene)
½ kg intiaanisokeria


Laita lehdet kattilaan kerroksittain sitruunahapon kanssa, kaada kiehuvaa vettä päälle, anna olla yön yli. Siivilöi lehdet pois, lisää intiaanisokeri. Säilytä jääkaapissa tai pullota/pakasta. Tarjoile viileänä lantraten kivennäisvedellä tai vedellä. Kokeilemalla löytyy paras Louhin ja lantrinkin suhde. Juoma paranee vanhetessaan. Ainakin muutaman päivän jääkaapissa olemisen jälkeen maistuu vielä paremmalta. 

Matkaruohonleikkurista

Lukija varmaan palaa halusta lukea matkaruohonleikkurista. Nimitys ei ole minun keksintöni laitteesta, joka ruohoonkin epäilemättä pystyy. Tuppervaara myy pientä laitetta, jolla pääsen silppuroimaan mantelit ja pähkinät ja vaikka porkkanat listaa vaikka pikitien päähän saakka luetellen ILMAN monitoimikoneen aiheuttamaa möykkää. Vehkeessä on kolme terää, joiden luvataan pieksevän manteleista selvää jälkeä. Näin naapurisopu säilyy ja silppua tulee.


Etikalla lähtee muuten ummehtunut haju vaatteista. Kaivelin vanhasta aitasta aarteita ja kotiin saakka kulkeutui muutama kude. Niitä pesin kovissa lämpötiloissa pariin kertaan, kuivatin ilmavassa tilassa ilman mainittavaa tehoa. Mitä ellit ei tiedä, sitä ei ellit tiedä, eli laitoin ämpäriin 2 dl etikkaa (väkiviinaetikkaa) ja vettä niin paljon, että vaate peittyi ja lojui siellä mukavasti etikoissaan. Annoin olla muutamia tunteja ja pesin taas 60 asteessa pitkällä ohjelmalla. Kas, ei ummehtuneen tuntua!3 kommenttia:

  1. Kiitos Sannis! Blogiasi on ilo lukea! Kaikkea raikasta, terveellistä ja kiinnostavaa! Jatkan blogisi seurailua innolla! Suloisia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavasta palautteesta! Oma blogisi on samoin erityisen kiinnostava. Painavaa asiaa, hyvin inspiroivaa ja kattavasti tietoa yhdessä paikassa!

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva kuulla, että olet tykännyt! :)

    VastaaPoista