Suositut tekstit

Hae tästä blogista

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Rucola-smoothie ja aloittelijan raaka-sushit

Vihersmoothieiden suursurauttelijan täytyy vaihdella vihreitä, koska. Öö... tota jotain myrkyllistä sitä alkaa kerääntymään elimistöön, jos vetää vain tammenlehteä. Tänä aurinkoisena aamuna aloiteltiin Rucola-pohjaisella smoothiella. 


Rucola-smoothien ohje 1 hengelle:

1 ruukku rucolaa
2-3 kourallista mustikkaa
2-3 rkl pellavansiemeniä
1-2rkl maca-jauhetta

Laita ainekset blenderiin ja anna palaa. Koristele muutamalla mustikalla ja ota kuva!

Rucola-mustikkasmoothie nurtsilla


Olin idättänyt mustaa quinoaa raakapuuroa varten, mutta Quinoaa!-blogista luin sen istuvan avocadon kanssa hyvin sushin sisään. Nappasin norirullat kaivoin kaapista ja hihat heiluun.

Helpot raakasushit:

1 noriarkki (Prismasta tai Ruohonjuuresta raakoja)
muutama siivu porkkanasta
1 avocado
ripaus mustapippuria
½ dl idätettyä, mustaa quinoaa

Anna avocadolle haarukkakäsittely ja sotke maun mukainen määrä mustapippuria sekaan. (Osan avocadosta voit jättää porkkanan kanssa täytteeksi)
Levitä avocado nori-arkille ja sen päälle idätetyt quinoat 

(Idätys: laita quinoat pariksi päiväksi siivilään itämään tiskikaappiin. Muista huuhdella niitä muutamaan kertaan)

Leikkaa porkkanaa tikuiksi tai leikkaa kuorimaveitsellä muutama siivu ja asettele ne arkin keskelle. Rullaa arkki alhaalta ylös tiiviisti ja kastele reunat vedellä ja liimaa kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. 
Dippaa soijakastikkeeseen ja nauti.

Rullamista vailla valmis



Nämä söpöläiset ehtivät kuvaan

Sushit odottavat syöjäänsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti