Suositut tekstit

Hae tästä blogista

torstai 9. kesäkuuta 2011

Raakakuivuri ja kultaiset pellavansiemenet

Olen onnellinen Evermat-merkkisen retrokuivurin seuraavan sukupolven omistaja. Laite saapui tänään ja pesun perästä ryhdyin oitis hiostamaan vadelman lehtiä. Lehdet olin jo hyvissä ajoin kerännyt puskista ja paistattanut niillä päivää 4-5 tuntia ennen kuin menin ja myttäsin joka lehden. Nyt lehdet kuumottautuvat kuivurissa. Kuivurissa on 6 tasoa, joista kaksi tasoa näkyy kuvassa.


Ajelehdin Momentsin blogiin, jossa kerrottiin kultaisten pellavansiementen olevan meille Suomessa asustelevien kotikaapistoonkin saatavilla täältä. Kuinka mukavaa! Tavallisiin tummanruskeisiin leppoisaa vaihtelua. Kaikki joukolla tilamaan ja sekoilemaan ekosti!

Pellavainen ohrasuurimopuuro raakana

hieman alle1 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 rkl pellavansiemeniä (tässä tylsästi niitä Prisman ruskeita, sentään luomu)
omenan tai jonkin muun hedelmän palasia
2 dl vettä

Laita ohrasuurimot ja pellavansiemenet kuppiin ja lisää vesi. Koska odottavan aika on pitkä, on suositeltavaa odotellessa nukkua yöunet. Puuro maistuu ihanasti aamupalan asemesta. Kun noin suurinpiirtein 9-12 tuntia on kulunut on puuro, tänttärärää: VALMIS! Vippaa vain perään pöydälle unohtunut, kuivahtanut omenan pala kappaleina puuron joukkoon ja raikas aamupala on siinä. 

Iltapalasotkut voi peittää kuvauksen ajaksi puisella leikkuulaudalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti