Porkkana ja kesäkurpitsa, kas siinä lounas. Köökissäni ei ikävä kyllä ole spagetintekijää, joten tein sen asemesta monitoimikoneella keveää silppua.
Raaka kuusenkerkkäpasta
kastike:
2-4 rkl kuusenkerkkiä
vajaa 1 rkl luomuhunajaa
0-3 rkl oliiviöljyä (rypsiöljyä)
0-3 rkl oliiviöljyä (rypsiöljyä)
hyppysellinen mustapippuria
pieni kourallinen macadamia-pähkinöitä
3/4 dl cashew-pähkinöitä
1 kuorittu, paloiteltu porkkana
1 pieni kuorittu, paloiteltu kesäkurpitsa tai puolikas isosta kesäkurpitsasta (luomua ei kuorita)
rusinoita
Rouhi kuusenkerkät monitoimikoneen terällä silpuksi. Lisää hunaja koko ajan sekoittaen. Lisää öljy ja mustapippuri sekä pähkinät. Jätä vähän pähkinäsattumia, eli sekoita harkiten. Lopuksi lisää porkkanan palat ja pyöräytä terää muutaman kerran, kunnes porkkanat ovat sopivissa osissa. Tee samoin kesäkurpitsan paloille. Koristele annos rusinoilla.
Tein tästä toisinnon ja ohjetta on nyttemmin tarkennettu. Toisella kerralla kesäkurpitsa oli kotimainen ja totesin 0-1 rkl öljyä olevan sopiva määrä kovin mehukkaalle kesäkurpitsalle. Talvella öljyn määrää voi nostaa, jottei tule liian kuivaa.
Vautsi kiintoisa ohje! Pitääpä joskus kokeilla! :)
VastaaPoista