Suositut tekstit

Hae tästä blogista

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Raakaihmeellistä, paahdettu tomaattikeitto parapähkinöillä

Tämän herkullisen keiton olen ehtinyt tehdä jo pariin kertaan ilman parapähkinämaitoa. Parojen sijaan laitoin cashew-maitoa ja hyvin pelitti. Tämän keiton seurauksena olen koukuttunut tomaattien paahtamiseen! Kuivuri hurisee, onneksi eri rakennuksessa niin voin nauttia kesäisestä tuulen huminasta kun lähes joka torpassa ollaan mökillä tai mökkiäkin kauempana.

“Paahdettu" tomaattikeitto


4 isoa tomaattia paloiteltuna
1/4 kuppia oliiviöljyä
1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
1 teelusikallinen kuivattua basilikaa
ruususuolaa ja mustapippuria
2 kuppia vettä
1/2 kuppia parapähkinämaitoa

Kuivata tomaatteja ja liota parapähkinöitä vedessä 6 tuntia.
Yhdistä tomaattipaloihin oliiviöljy, basilika, oregano, suola ja pippuri. Anna muhia ½ tuntia. Valuta siivilässä liika neste pois. Laita tomaattipalat kuivuriin (laitoin ne leivinpaperin päälle, jotta saan ne helposti irti kuivuritasolta. Kuivaa ½ tuntia 60 asteessa ja sen jeälkeen 5,5 tuntia 40 asteessa. 

Laita paahdetut tomaatit veden kera monitoikoneeseen tai blenderiin. Muista laittaa kone käyntiin.  Kun keitto on sopivan sosemaista niin lisää ½ kupillista parapähkinämaitoa ja soseuta vielä lyhyesti.

Parapähkinämaito
1 kuppi parapähkinöitä
4 kuppia vettä

Laita 6 tuntia liossa olleetparapähkinät blenderiin ja soseuta piitkään ja hartaasti. Valuta maito harson läpi. Pitäisi tulla 4 kupillista valmista maitoa.


Sopan heiluriliikejäljet näkyvät terassille kuljettamisestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti