Tämän herkullisen keiton olen ehtinyt tehdä jo pariin kertaan ilman parapähkinämaitoa. Parojen sijaan laitoin cashew-maitoa ja hyvin pelitti. Tämän keiton seurauksena olen koukuttunut tomaattien paahtamiseen! Kuivuri hurisee, onneksi eri rakennuksessa niin voin nauttia kesäisestä tuulen huminasta kun lähes joka torpassa ollaan mökillä tai mökkiäkin kauempana.
Kuivata tomaatteja ja liota parapähkinöitä vedessä 6 tuntia.
“Paahdettu" tomaattikeitto
4 isoa tomaattia paloiteltuna
1/4 kuppia oliiviöljyä
1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
1 teelusikallinen kuivattua basilikaa
ruususuolaa ja mustapippuria
2 kuppia vettä
1/2 kuppia parapähkinämaitoa
Yhdistä tomaattipaloihin oliiviöljy, basilika, oregano, suola ja pippuri. Anna muhia ½ tuntia. Valuta siivilässä liika neste pois. Laita tomaattipalat kuivuriin (laitoin ne leivinpaperin päälle, jotta saan ne helposti irti kuivuritasolta. Kuivaa ½ tuntia 60 asteessa ja sen jeälkeen 5,5 tuntia 40 asteessa.
Laita paahdetut tomaatit veden kera monitoikoneeseen tai blenderiin. Muista laittaa kone käyntiin. Kun keitto on sopivan sosemaista niin lisää ½ kupillista parapähkinämaitoa ja soseuta vielä lyhyesti.
Parapähkinämaito
Parapähkinämaito
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti