Suositut tekstit

Hae tästä blogista

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Ruotsalainen mango-limetorttu

Sattuipa sopivasti, että Love Raw-blogisti Karolina oli postannut upean näköisen tortun ohjeen, johon tarvitaan kookoslastuja. Ja lastujahan minulla oli, jotka odottelivat loppusijoituspaikkaa.
Pohja oli niin herkkua, että näkisin itseni syömässä pelkkää pohjaa vaikkapa banaanin palojen kera.

Pohjan valmistus:

1 kupillinen kivettömiä taateleita, joita on uitettu vedessä 20 minuutista muutamaan tuntiin.
1 kupillinen kookoslastuja (tai hiutaleita)
hyppysellinen suolaa (himalajan suolaa)

Lataa aineet monitoimikoneeseen ja anna koneen lauleskella. Voit laulaa koneen kanssa vaikka jonkin ruotsalaisen kansanlaulun. Positiivista energiaa tarvitaan, sillä taikina ei oikein tahdo sekaantua. Lusikka on hyvä apu kun taikina alkaa karata reunoille. Kun taikina on viimein sopivasti koostunut, painele se pieniin vuokiin reunoja unohtamatta.

Kookos-lime-kuorrutteen valmistus:

1 pussi sulatettuja mangoja tai 2 kypsää mangoa
0,5 teelusikkaa limen mehua
1 limen raastettu kuori (mieluiten luomu, muttei tavallinenkaan ihan liian vaarallista ole)
4-5 ruokalusikkaa kylmäpuristettua kookosöljyä
1 teelusikka juoksevaa hunajaa tai Agave-siirappia

Laita kuutioidut mangot muiden kuorrutteen ainesten kera monitoimikoneeseen ja soseuta ihanan pehmeäksi. Kaada kuorrute kuppeihin varovasti, ettei roisku ympäriinsä. Jos jostain syystä haluat täytteen pinnan olevan enemmän valokuvauksellinen niin nosta kuppi ilmaan ja heiluttele horisontaalisesti. Kun aikasi heiluttelet niin pinta alkaa tasaantua. Koristeeksi kelpaa limen jämästä siivutetut palat. Tortut viilennetään jääkaapissa usean tunnin ajan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti