täällä oli tehty tomaattikastiketta ja viipaloitu kesäkurpitsaa. Sopi meidän perheellekin näin ennen pyöräilylenkkiä ja saunaa siinä eteisen laupiolistojen vahaamisen keskellä. Tuo linkin takaa paljastuva Ani Phyo taitaa olla jonkin sortin guru näissä raaka-asioissa. Se on hienoa, ettei raaka-loittelijan tarvitse pyörää keksiä useampaan otteeseen varsin kun ei ole Michelin-tähtien sukua. Hartaana ohjetta seuraten tulee lämpimänkin ruoan ystävä lähemmäs raakailijan ajatuksia hyvästä ruoasta.
Tomaattikastike ja kesäkurpitsatikkupastaa neljälle
2 dl tai enemmän, jos tykkää aurinkokuivattuja tomaatteja joko öljyssä tai ilman
1/2 kuppia tuoretta basilikaa
1/4 kuppia oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 taateli, kivi poistettu ja pieneksi paloiteltu
1 valkosipulin kynsi
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
suolaa ja pippuria
4 -5 pientä kesäkurpitsaa (1 3/4 paunaa /800g)
4 -5 pientä kesäkurpitsaa (1 3/4 paunaa /800g)
Sekoita blenderissä tuoreet ja kuivatut tomaatit, basilika, öljy, sitruunan mehu, taateli, valkosipuli, timjami ja persilja soseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee haluamallasi tekniikalla käyttäen kodinkonemahdollisuuksiasi kesäkurpitsoista tikkuja, noin 5 cm mittaisia, ohuita ja spaghettimaisia.
Tomaattikastike säilyy jääkaapissa 2 vrk.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti